Külső vagy belső árnyékolót érdemes választanunk?

FPRedőny Árnyékolástechnika FPRedőny Árnyékolástechnika :: 2021.08.30.

Ha elhatároztuk, hogy szeretnénk árnyékolni az otthonunkat, rögtön felmerülhet a kérdés: melyiket válasszam? Redőnyt? Reluxát? Rolettát? Esetleg a szalagfüggöny lenne a jó választás? Ahány ház, annyi megoldás, így egyetemes választ nem tudunk nyújtani Önnek, de reméljük, hogy az alábbi bejegyzésünkkel segíthetünk.

Külső árnyékolók

A legtöbb esetben műanyag redőny vagy alumínium redőny kerül szóba, amennyiben van rá keretünk. Hiszen drágábbak, mint a belső árnyékoló megoldások, ám rengeteg előnyös tulajdonsággal is rendelkeznek. 

A redőnyök megfelelően védik otthonunkat a zajtól, a fénytől, a hőtől és emelett a kíváncsi tekintetektől és az illetéktelen behatolóktól is.

Akár teljesen a házunk homlokzatához tudjuk igazítani a megjelenésüket legyen szó akár műanyag redőnyökről akár alumínium redőnyökről

Mind nyáron, mind télen nagyszerűen szigetelnek: nyáron kint, míg télen bent tartják a meleget. 

A külső árnyékolók árnyékolási teljesítménye bár nem feltétlenül jobb mint néhány belső árnyékoló megoldás teljesítménye, ám a fenti tulajdonságok egyértelműen mellettük szólnak.

Belső árnyékolók

A belső árnyékolók esetében szigetelési képességről nem beszélhetünk, hiszen az üvegfelületen belül helyezkednek el. Mellettük szól viszont hogy, olcsók, esztétikus megjelenésűek (rengeteg színben kaphatók), könnyen kezelhetők és könnyen tisztíthatók, valamint nagyszerűen szabályozható a fényáteresztő képességük. 

Válasszunk bátran különböző árnyékolókat!

Bár sokan vonakodnak tőle, mégis érdemes megfontolni, hogy az egyes helyiségek funkciójához leginkább megfelelő árnyékolót válasszuk. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy ugyanolyan árnyékolót választanak mindenhova, így előfordulhatnak olyan helyiségek ahol nem lesznek ideálisak a körülmények a felszerelés után.

Hálószobákba, gyerekszobákba például kifejezetten ajánlott a műanyag redőny vagy alumínium redőny felszerelése. Hiszen ezekkel jól sötíthetünk, védenek a zajoktól, a hőtől, a fénytől is.

Nappali, vagy olyan helyiség esetében, ahol például sok szobanövény van, már nem biztos, hogy érdemes a teljesen elsötétítésre alkalmas redőnyöket felszerelni. Ide sokkal inkább rolettát, reluxát vagy szalagfüggönyt érdemes beszerezni.