Mutatjuk a legjobb beltéri árnyékolókat!

FPRedőny Árnyékolástechnika FPRedőny Árnyékolástechnika :: 2021.08.30.

A beltéri árnyékolás sok ember számára még mindig a textilfüggönyöket jelenti, pedig manapság már sok különböző megoldások közül is választhatjuk ki azt, amelyik legjobban megfelel az igényeinknek. Ebben a bejegyzésben rövid áttekintést szeretnénk nyújtani Önnek a beltéri árnyékoló megoldásokról.


Roletta

A roletták közkedvelt árnyékolók hiszen költségkímélőek, helytakarosak, egyszerűen használhatók és dekoratívak. Széles felhasználhatóság jellemzi őket, így otthonunk legkülönbözőbb helyiségébe felszereltethetjük. Emellett irodákban, iskolákban, kórházakban is gyakran alkalmazzák fényszűrésre illetve sötétítésre. 

A roletták különböző típusokban érhetők el, amelyeket rugós vagy gyöngyláncos megoldással lehet működtetni.

A roletták anyaga széles skálán mozog, és aszerint választhatjuk meg az anyagot, hogy milyen célra szeretnénk használni a rolettát. 

Fényszűrésre elegendőek a fényáteresztő roletta anyagok, vagy belső naphálók, hiszen ezesetben nem a tökéletes sötétítés a célunk, hanem jobb látási viszonyok megteremtése. Különösen hasznos lehet ott, ahol számítógépasztal van az ablak közelében, hiszen a beszűrődő fény, nagyban rontja a monitor tartalmának láthatóságát.

Sötétítésre viszont már fényzáró vagy alupigmentált anyagból készült roletta anyagot kell választanunk. 


Reluxa

A reluxa egy eléggé elterjedt árnyékoló, hiszen szinte bárhova könnyen felhelyezhető, könnyű kezelni és karbantartani. Hátránya a redőnyökhöz képest, hogy kevésbé véd meg a külső zajoktól, hőtől, és a fényt is jobban átengedi. 

Hátrányai ellenére megvan a helye a lakásunkban: ha olyan helyen szeretnénk állítható árnyékolást alkalmazni, ahol fontos, hogy néha jöjjön be napfény, akkor oda ideális választás a reluxa. Ilyen lehet például, ha a nappalinkban több növényt is tartunk.


Szalagfüggöny

A szalagfüggöny elterjedt árnyékolástechnikai megoldás, ha nem teljes sötétítésre vágyunk. Elegáns megjelenésével nem lakásunkat, de irodák, kórházak és iskolák különböző termeit és helyiségeit is feldobja. 

Árnyékolás mellett nagyszerűen használható térelválasztásra is.

Könnyen felszerelhető, és könnyen karbantartható szerkezet, amely hosszú távon is megoldást jelent.

A szalagfüggönyök lamellái UV-stabilak, így sokáig megőrzik eredeti színüket és állapotukat.